05. 12. 2020.
Mektić: Postoji informacija o novim prijetnjama terorističkim napadom

Mektić: Postoji informacija o novim prijetnjama terorističkim napadom

Mektić: Problem jer su istrage došle pred vrata

„Ne postoji nikakva osnovana sumnja da se osumnjičeni nakon saslušanja puštaju na slobodu uz ograničenje određenih mjera i da to za sada daje rezultate“, rekao je Mektić, prenose “Nezavisne novine”.

Naglasio je da u svoj ovoj priči oko dešavanja i upada SIPA-e niko ne spominje te ljude što su hapšeni i ne izražava žaljenje.

„Samo se potencira na tome što je pretresena Policijska stanica, pa se čak sve to prebacuje na jedan politički kolosjek i u smislu da bi oni koji se nalaze na vlasti na nivou BiH, a tu se pominje i Savez za promijene, trebao da vodi računa o napadima na institucije RS, misleći na ove pretrese“, rekao je Mektić.

Podsjetio je da, kada su oni 10 godina bili na vlasti u institucijama BiH, te kada su direktori SIPA-e bili oni koje su oni imenovali, pretreseno 10 policijskih stanica, četiri opštine, dvije mjesne zajendice i niz drugih objekata.

„To njima nije problem bio, već sad kad je je tu neki Savez za promjene, onda je to njima zasmetalo i to je sada problem“, rekao je Mektić.

Naglasio je da je tokom 2014. i 2015. godinu MUP RS po ratnim zločinima postupio u preko 300 slučajeva, a od čega se ražilo na desetine saglasnosti, odnosno naredbi za primjenu posebnih mjera.

„Nisam za ovakav način rada. Može se naći dogovor da se objekti MUP-a, bilo na kojem nivou BiH, pretresuju na drugi način, uz međusobno povjerenje, ali ovdje se pokušava sve ovo kako bi se dale druge konotacije, ili ida se prekine sva saradnja zato što su neke istrage došle pred vrata. Treba nekome sad zakucati na vrata i neko mora da odgovora. Tu je ključni problem“, rekao je Mektić.

On istakao da je u ovom slučaju problem što su institucije BiH pretresle MUP RS i što znači da će Sud i Tužilaštvo vrlo brzo da završe neke istrage.

„Mogu vam reći da se radi o ozbiljnim istragama, gdje su opljačkane , pokradene i na neki drugi način izvučene ogromne pare. Neko će morati za to da položi račune i da mu se oduzme dio te imovine i vrati nazad državi i narodu“, rekao je Mektić.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender