29. 11. 2020.
NSRS usvojila više zakona

NSRS usvojila više zakona

Podnesena inicijativa za zakazivanje posebne sjednice

Višković je naveo da su inicijativu podnijeli SNSD, DNS, SP i Slobodni demokratski srpski klub, a da ju je potpisalo više od 45 poslanika.

“Na posebnoj sjednici trebalo bi da budu razmatrane dvije tačke dnevnog reda – prijedlog odluke o razrješenju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i izbor skupštinskih potpredsjednika”, rekao je Višković, koji očekuje da će posebna sjednica biti održana 21. decembra.

On je istakao da vladajuća većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske želi omogućiti opoziciji da učestvuje u raspravi o budžetu i ekonomskoj politici Srpske za narednu godinu.

“Za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda predložićemo poslanika SNSD-a Željku Stojičić. Očekujemo da će opozicija prihvatiti ovu našu inicijativu i da će predložiti Sonju Karadžić Jovičević za skupštinskog potpredsjednika”, rekao je Višković novinarima.

On je napomenuo da će biti omogućeno razrješenje potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića.

“On će nakon toga biti izabran za četvrtog skupštinskog potpredsjednika”, kaže Višković i navodi da opozicija do danas nije uputila inicijativu za zakazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender