25. 11. 2020.
Podignuta optužnica protiv Indire Kamerić

Tužilaštvo BiH: Policija i civilna zaštita uklanjale tragove zločina u Novom Gradu

Pretresi u policijskoj stanici, zgradi opštine i komunalnom preduzeću u Novom Gradu zatraženi su i naređeni od strane Tužilaštva BiH i Suda BiH, zbog postojanja dokaza da su strukture policije i civilne zaštite bile aktivno i direktno uključene u proces uklanjanja i skrivanja tijela i posmrtnih ostataka 27 žrtava iz sela u MZ Maslovare, nakon počinjenog zločina, a za kojima se većim dijelom još uvijek traga, saopšteno je danas iz Tužilaštva.

Dodaje se da su pretresi vršeni isključivo radi potrage za arhivskim materijalima i dokazima o ovim nezakonitim radnjama.

“Pretresi su izvršeni po najvišim profesionalnim standardima, korektno i bez ikakve upotrebe sile. Pretresi su završeni a policija i svi radnici službi čiji su kapaciteti bili pretresani bili su maksimalno korektni i susretljivi prema radnicima SIPA i Tužiilaštva BiH i stavili kapacitete na raspolaganje kako bi se akcija realizovala”, saopštava Tužilaštvo.

Oni su naveli da ih zbog toga iznenađuje reakcija Vlade RS da prekida saradnju sa SIPA, Tužilaštvom I Sudom BiH.

“Tužilaštvo BiH, Sud BiH i SIPA, postupaju u skladu sa zakonom i zakonskim ovlaštenjima i u tom procesu nema nedodirljivih osoba niti institucija. Svako ometanje rada pravosuđa predstavlja krivčno djelo čiji počinioci će biti procesuirani. Tužilaštvo BiH ima intenzivnu i dobru saradnju sa MUP-om RS sa kojim je u proteklom periodu, provedeno više uspješnih akcija na otkrivanju i procesuiranju počinilaca teških krivčnih djela i ta će se saradnja da se nastavi i u budućnosti”, navodi se u saopštenju

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender