02. 12. 2020.
Zbog poređenja sa Hitlerom, Umićević pokreće tužbu

Zbog poređenja sa Hitlerom, Umićević pokreće tužbu

Zbog poređenja sa Hitlerom, Umićević pokreće tužbu

Internet sajt “Istinomjer” fotomontažom je uporedio najveću stranku u Srpskoj sa nacističkom Njemačkom, a njenog odbornika u skupštini Banjaluke, Marinka Umićevića, sa Hitlerom.

Kritika je nastala kao satira nakon Umićevićeve izjave o peticiji za izgradnju crkve u banjalučkom naselju Borik, opravdava svoj potez autorka. U ilustraciji ne vidi ništa sporno i zlonamjerno. U pitanju je, kaže, sloboda govora.

“Ne, to se zapravo nije toliko odnosilo na stranku koliko na njega lično, stranka je tu zato što gospodin Umićević pripada stranci kojoj pripada. Ne bi mi stavili njene ambleme, nego je to je ilustracijski potez”, objasnila je Tijana Cvjetićanin.

A na potez se odlučio i Umićević. Ali, poručuje, ne ilustrovani, nego sudski. Kaže da ga ilustracija nije mnogo zabrinula, ali uvrede ne želi da trpi.

“Mene sa time uporediti, stvarno nemam riječi. Može raditi ko šta hoće; ja ću to dati svome advokatu, da pokrene tužbu. Stvarno nemam komentara, samo imam onu narodnu, što je bilo kod mene: ‘što je više klevete i laži, Tito nam je miliji i draži'”, kazao je Marinko Umićević, odbornik SNSD-a u skupštini grada Banjaluka.

Iz SNSD-a kratko poručuju da čitav slučaj osuđuju. Prije nekoliko godina, na sličan način, sa Hitlerom je bio upoređen i lider te stranke i predsjednik Srpske, Milorad Dodik.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender