03. 12. 2020.
Napad kod španske ambasade, ima mrtvih

Napad kod španske ambasade, ima mrtvih

Ubijeno najmanje šest osoba, devet ranjeno

Najmanje šest ljudi ubijeno je, dok je devet lica ranjeno u napadu talibana koji se dogodio u blizini španske ambasade u Kabulu, rekao je Sedik Sediki, portparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju ministarstva se navodi da su četvorica avganistanskih policajaca i dvije druge osobe, od kojih je jedna strani državljanin, ubijeni u ovom napadu.

Sediki je objavio da je u ovom incidentu ranjeno sedam civila i dva policajca, dok su avganistanske bezbjednosne snage spasile 12 stranih državljana.

U mejlu upućenom medijima Zabihulah Mudžahid, portparol talibana, preuzeo je odgovornost za napad, prenosi AP.

Napad se dogodio u okrugu Šir Pur u Kabulu, u kome su smještene brojne strane ambasade i domovi visokih vladinih zvaničnika. Lokalnim snagama bezbjednosti trebalo je više od 10 sati da bi ponovo uspostavili kontrolu nad ovim područjem.

Napad u Kabulu uslijedio je dva dana nakon talibanskog napada na glavni aerodrom u Kandaharu, koji je trajao više od 24 sata i u kome je ubijeno više od 50 ljudi.

Iz Ministarstva odbrane Avganistana objavljeno je da je u napadu na kandaharski aerodrom, stradalo 38 civila, 10 avganistanskih vojnika i dva policajca.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender