02. 12. 2020.
Vlada RS je otvorila profile na društvenim mrežama za informisanje

Vlada RS je otvorila profile na društvenim mrežama za informisanje

Vlada Srpske utvrdila Prijedlog budžeta za narednu godinu

Resorni ministar Zoran Tegeltija rekao je na konferenciji za novinare da će rashodovna strana omogućiti nesmetano funkcionisanje svih institucija koje se finansiraju iz budžeta Republike Srpske.

Vlada je utvrdila i Prijedlog ekonomske politike, takođe po hitnom postupku, za koji su dobili podršku socijalnih partnera. Utvrđen je, između ostalog, i Prijedlog zakona o posebnom doprinosu za solidarnost.

Ministar finansija Zoran Tegeltija istakao je da je u budžetu za narednu godinu planiran i stavka za Fond penzijsko invalidske zaštite i da zbog toga on iznosi više od tri milijarde maraka.

Tegeltija navodi da je Vlada sve vrijeme prilikom izrade nacrta i prijedloga ekonomske politike za 2016. godinu bila u pregovorima sa socijalnim partnerima koji nisu imali većih primjedbi.

Na posebnoj sjednici Vlade danas je bilo riječi i o Prijedlogu zakona o posebnom doprinosu za solidarnost, koji predviđa da će svi koji imaju neto platu veću od 500 maraka izdvajati dio sredstava namijenjenih za eventualne, prirodne nepogode ili pojave koje bi ekonomski oslabile Srpsku.

Vlada je razmotrila i Prijedlog odluke dugoročnog i kratkoročnog zaduživanja Srpske,a koji iznosi 460 miliona maraka,odnosno 77 miliona maraka. Ovi dokumenti biće upućeni u parlamentarnu proceduru.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender