01. 12. 2020.
Ćiro Blažević: Hrvatska ide do finala!

Ćiro Blažević: Hrvatska ide do finala!

Ćiro Blažević: Hrvatska ide do finala!

Od bivših jugoslovenskih republika samo se Hrvatska plasirala na Evropsko prvenstvo, a žrijeb u subotu im nije bio naklonjen.

Smješteni su u “grupu smrti”, a taj epitet je dobila iz razloga što je pored njih tu i šampion Španija, ali i sjajna Češka i Turska.

Sa reprezetacijom Turske su se susreli 2008. godine. Hrvatska je tada došla do prednosti u 119. minutu, ali je Semih Šenturk šokirao “kockaste” nekoliko sekundi kasnije, a Turska je prošla dalje posle boljeg izvođenja penala.

Sa Španijom su bili u grupi četiri godine kasnije.

Pobjedu Špancima, a eliminaciju Hrvatima, je u samom finišu meča donijeo Hesus Navas, pa se ne može reći da Hrvatska ima dobro iskustvo sa ovim timovima.

Hrvatska je u poslijednje tri godine promijenila čak tri selektora, a u Francuskoj će ih voditi Ante Čačić. Jedan od najiskusnijih i najpriznatijih stručnjaka sa ovih prostora Miroslav Ćiro Blažević koji je sa Hrvatskom bio i treći na Svjetskom prvenstvu 1998. godine vjeruje u novog selektora i Hrvatskoj predviđa veliki uspjeh.

“Mislim da je Hrvatska jako dobro prošla. Španija je bez ikakvog dvoumljenja favorit, ali je i Hrvatska veliki favorit jer je Španija imala mnogo poteškoća posle prethodnog osvajanja Evropskog prvenstva 2012. godine. Prema kvalitetu Hrvati moraju proći”, kazao je Ćiro za Al Džaziru.

A kada prođe grupu…

“Na poslijednjem Svjetskom prvenstvu veliki trener Arsen Venger je rekao da Hrvatska ima toliku koncentraciju talenta da može doći do finala. To se tada nije obistinilo, ali Hrvatska sada ima najveće pretenzije i vjerujem da može ravno do finala”, poručio je Blažević.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender