22. 06. 2021.
Ove riječi se u nekim zemljama smatraju psovkama

Ove riječi se u nekim zemljama smatraju psovkama

Ove riječi se u nekim zemljama smatraju psovkama

Iako određeni pojedinci u stranoj zemlji najviše vole da uče psovke, drugi će izgovoriti neku čednu riječ i prekasno shvatiti da su uvredili ili nasmijali svoje domaćine.

Finske dame noći
Finski turistički vodiči navodno upozoravaju Fince koji putuju u Italiju da ne viču naglas ‘pogledaj’jer na finskom se to kaže ‘katso’, a u Italiji to neodoljivo podsjeća na imenicu ‘cazzo’ odnosno muški polni organ. Takođe, nemojte pokušavati Finkinji da udijelite kompliment i da je nazovetelutka, jer ova riječ na finskom znači prostituka.

Ženski i muški polni organi
Neke strance možete uvrediti čak i kada pristojno govorite o gradovima koje ste posjetili. Rumunima je smiješan naziv grada Pula jer je to rumunska reč za muški polni organ, a estonski grad Kunda na češkom označava ženski. Japanci umiru od smijeha kada Italijani nazdravljaju sa čin-čin, jer ova zdravica na japanskom označava penis.

Češke seksualne radnje
Kada Filipinci na tagalogu izavljuju ljubav, kažu mahal kita, što je izraz koji na ovim prostorima izaziva kikotanje. Poljaci se smiju kad Česi za ljubav kažu laska, jer je to poljska riječ za felacio.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender