02. 12. 2020.
Lukač: MUP nema saznanja o tajnim planovima u Srpskoj

Lukač: MUP nema saznanja o tajnim planovima u Srpskoj

Lukač: MUP nema saznanja o tajnim planovima u Srpskoj

Čavić je rekao da je ministar Lukač predstavnicima opozicije saopštio da nema nikakvih saznanja o tajnom planu i da su svi oni koji su iznosili tvrdnje o tome, to iznosili kao političke stavove, bez obzira koju funkciju obavljaju.

“Ministarstvo u tom smislu niti je preduzimalo, niti smatra da treba preduzimati bilo kakve radnje, jer prema onome što imaju, nikakav tajni plan za rušenje Republike ne postoji i to je dio političkih zloupotreba”, rekao je Čavić.

On je dodao da su predstavnici opozicije insistirali da Ministarstvo, u skladu sa zakonom, provede istragu i utvrdi ko su lica koja šire takve neistine koje, kako je rekao, mogu proizvesti ozbiljne društvene konflikte.

“Nismo govorili o imenima, iznijeli smo ministru šta mislimo i to u zvaničnoj formi jer je bio prisutan i direktor Policije, a oni sada treba da postupe”, rekao je Čavić.

On je dodao da na sastanku nije bilo riječi o saradnji MUP-a i Agencije za istrage i zaštitu BiH.

“Došli smo po pitanjima koja se tiču opozicije, kao političke organizacije koja je, širenjem dezinformacija, okvalifikovana kao politička struktura koja hoće da sruši i vlast i Republiku Srpsku, što je za nas potpuno neprihvatljivo”, rekao je Čavić.

Na sastanku su učestvovali i predsjednik PDP-a Branislav Borenović, potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić, predsjednik SRS Republike Srpske Milanko Mihajilica i predsjednik Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender