02. 12. 2020.
Premijerka: Moj sin radi u „Elektroprenosu“, ne vidim zašto je to problem

Premijerka: Moj sin radi u „Elektroprenosu“, ne vidim zašto je to problem

Premijerka: Penzije će biti povećane – kada se ukaže prilika

“Ni u prethodne dvije i po godine povećanje penzija nije bilo projektovano, ali se, ipak, dogodilo, i to za 11,5 odsto. Svaki put kada se ukaže prilika mi ćemo je iskoristiti za povećanje penzija”, naglasila je premijer Srpske.

Ona je novinarima u Banjaluci rekla da je važno da prvi mjesec u primjeni novog sistema isplate penzija prođe sa što manje problema jer se određeni poremećaji moraju dogoditi, s obzirom na to da se u trezorski sistem uvodi velika penzijska polulacija i s obzirom na to da oni imaju prioritet u isplati

Oni su broj jedan u odnosu na sve budžetske korisnike, zbog čega je i uvećan Budžet, istakla je premijer Srpske.

“To je novost kojom želimo da zaštitimo penzionere, da znaju da će svoja primanja dobiti redovno, u kraćem roku u odnosu na ranije. Svi razgovori o povećanju vodiće se i čim bude prilike. To će sigurno biti jedna od prvih kategorija prema kojima će Vlada reagovati”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da se solidarni porez uvodi samo za manju kategoriju penzionera koji imaju primanja više od 500 KM, dodajući da su, kada je uvođen doprinos soliradnosti nakon poplava, penzioneri i udruženja penzionera sami sugerisali da iz svojih penzija izdvoje određeni novac.

“Mi smo mijenjajući taj zakon polovinom ove godine ukinuli tu obavezu u potpunosti, kao i za one koji imaju najniža primanja. O tome se vodilo računa i na ovaj način. Ranije je izdvajanje bilo 1,5 odsto, kada su u pitanju plate, a sada se predleže da to bude 0,4 odsto, računajući da je normalno da se tako nešto izdvaja, jer je to prepoznato i postoji u različitim državama”, naglasila je Cvijanovićeva i dodala se to može lako riješiti ukoliko neko smatra da to ne treba.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender