04. 03. 2021.
Banja Luka: Otvoren vrtić u Krfskoj ulici

Banja Luka: Otvoren vrtić u Krfskoj ulici

Otvoren novi vrtić na Starčevici

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Nataša Radulović rekla je da je u objektu u ulici Josipa Pančića 2 smješteno 15 mališana jasličkog i 30 mališana vrtićkog uzrasta.

– Iz tehničkih razloga smo malo kasnili sa otvaranjem vrtića, ali sada napokon djeca mogu uživati u potpuno uređenom prostoru. Riječ je o modernom obdaništu koje između ostalog ima dva ulaza, novu opremu, svoje dvorište, a najveći kvalitet su svakako vaspitači sa iskustvom – rekla je Radulovićeva.

Ona je dodala da je grad izvršio adaptaciju prostora koji je nekad bio restoran “Ognjište”, ali da je Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u uređenje enterijera utrošio 50.000 maraka.

– Centar za predškolsko obrazovanje i vaspitanje sada broji ukupno 22 vrtića. Kapaciteti su prošireni, ali uprkos svemu na mjesto u obdaništu, nažalost, još čeka 1.250 mališana. Zato ćemo u narednoj godini nastojati da smanjimo listu čekanja – kazala je Radulovićeva.

Prvi cilj je proširenje obdaništa, a prema riječima Radulovićeve, Centar će nastojati da poveća kapacitet vrtića “Kolibri” u naselju Lazarevo.

– Svim silama ćemo nastojati da od “Kolibrija” napravimo veliki objekat, koji će podmiriti potrebe većeg dijela naselja Kuljani i Lazarevo. Njegov kapacitet će sa 250 biti proširen na 500 mjesta. Plan nam je i da u naselju Borik u sklopu vrtića “Nataša” sagradimo novi objekat za još 80 do 100 mališana – rekla je Radulovićeva.

Dječak, koji se predstavio samo imenom Marko, nije krio oduševljenje što ima nove igračke i drugare u vrtiću.

– Ovdje je lijepo. Volim da se igram i drugari su mi super – rekao je Marko, kojeg nisu zbunile ni brojne novinarske ekipe.

Poklon

Prvog dana rada vrtića mališane je posjetio i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Nenad Talić, koji im je poklonio televizor.

– Na taj način sam želio da doprinesem još udobnijem boravku mališana u ovom modernom i velikom vrtiću. Kao mještanin Starčevice i član Savjeta mjesne zajednice bio sam jedan od inicijatora da bude otvoreno obdanište. Drago mi je da je to konačno urađeno i trudićemo se da bude još više vrtića u gradu – rekao je Talić.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender