05. 12. 2020.
Putin i Keri: Rusi i Amerikanci mogu zajedno u Siriji

Putin i Keri: Rusi i Amerikanci mogu zajedno u Siriji

Putin i Keri: Rusi i Amerikanci mogu zajedno u Siriji

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je srećan zbog mogućnosti da se sastane i razgovara sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Američki sekretar je doputovao u Moskvu, gde je prvo održao sastanak sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim.

“Danas ste imali sveobuhvatan razgovor sa Ministrom spoljnih poslova. Lavrov me je izvestio detaljno o vašim predlozima i o ponekim problemima koji zahtevaju dodatne razgovore. Veoma sam srećan zbog mogućnosti da se sastanem sa vama i razgovaram“, rekao je Putin Keriju.

On je zahvalio Keriju za njegove napore u pronalasku rešenja za najkomplikovanije svetske probleme.

„Poštovani gospodine državni sekretaru, mi vidimo koliko napora ulažete kako bi se rešio niz gorućih problema, ne uspevamo da pratimo Vaše kretanje. Vidim, treba da se naspavate“, poručio je Putin Keriju.

Keri se zahvalio Moskvi na saradnji sa SAD u pokušaju da se reši kriza u Siriji, te je naveo da je siguran da Rusija i SAD mogu da zajedno reše problem.

Keri je na sastanku sa ruskim predsednikom izjavio da Rusija i SAD mogu da naprave značajne promene u zemlji pogođenoj ratom.

”Nema sumnje da smo se ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i ja saglasili da Rusija i SAD zajedničkim snagama u Siriji mogu da naprave promenu”, naveo je Keri.

Vladimir Putin je saopštio da dve zemlje zajedno traže rešenje za sirijsku krizu.

“Znate da mi zajedno sa vama tražimo rešenje za najkompleksniju krizu”, rekao je Putin.

“Što se tiče Sirije, SAD i Rusija mogu da naprave značajne promene“, naveo je Keri.

Ovo je drugi put ove godine da se Keri i Putin sastaju u Rusiji, a prethodni susret bio je u maju u Sočiju.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender