02. 12. 2020.
Srbin koristio kurire za šverc droge

Srbin koristio kurire za šverc droge

Srbin koristio kurire za šverc droge

Uhapšeni Radanović sumnjiči se da je organizator krijumčarenja narkotika i da je poslom rukovodio iz Beograda.

Na “mjere” je stavljen još početkom godine, a ono što je vrlo interesantno jeste to da je Radanović sarađivao sa Čokovićem, Budvaninom koji je kao šef međunarodne grupe krijumčara narkotika 16. juna uhapšen u Španiji i na teret mu se stavlja šverc 3,5 tona kokaina. Tokom istrage otkriveno je da je Radanović ranije bio u prijateljskim odnosima i sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji u zatvoru služi kaznu za naručeno ubistvo.

Od početka ove godine u nekoliko navrata u Evropi i Africi zaplenjena je droga koja se dovodi u vezu s Radanovićem. Interesantno je da su od četiri otkrivena slučaja, kako se ispostavilo, u tri kuriri bile žene u zrelim godinama. To su bile Radanovićeve bliske prijateljice, djevojke njegovih saradnika, čak i najbliže rođake.

U četiri otkrivena slučaja zapljenjeno je 4.196 grama kokaina i 3.130 grama heroina ukupne vrijednosti oko 300.000 evra.

Policija je juče poslije hapšenja saopštila da je osumnjičeni kao organizator sa saradnicima koji su trenutno u bekstvu pronalazio i angažovao državljane Srbije kao kurire za krijumčarenje kokaina i heroina.

Tako je početkom ove godine angažovana Maša Kondić (30), čiji je zadatak bio da prokrijumčari kokain iz Ekvadora u Evropu.

– Ona je uhapšena prilikom pokušaja krijumčarenja 2,9 kilograma kokaina na Aerodromu Gvajakil – saopštio je MUP.

Sredinom godine Milan Milojević (51) je pokušao da prokrijumčari heroin iz Indije preko Mađarske u Evropu. Uhapšen je na aerodromu “Ferenc List” u Budimpešti i kod njega je pronađen kilogram heroina.

– Radanović je u septembru angažovao i Dijanu Senaić (55) da preko Istanbula prokrijumčari kokain. Ona je uhapšena na Aerodromu Ataturk u Istanbulu i kod nje je pronađeno 1,2 kilograma kokaina – saopštila je policija.

Prošlog mjeseca Radanović je angažovao Žanu Stojanović (65) i poslao je u Mozambik po heroin.

– Nakon razmjene podataka sa policijom Belgije, ona je uhapšena po dolasku u Brisel i kod nje je pronađeno dva kilograma heroina – saopštio je MUP.

Uhapšeni Radanović biće priveden Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Komšije zatečene hapšenjem „uzornog supruga i oca“

Uhapšeni Radanović do hapšenja je živio u luksuznom saloncu u Vlajkovićevoj ulici u centru Beograda, sa suprugom i dvoje male djece. Komšije kažu da nisu znale da se bavio švercom droge i da je odavao utisak dobrog supruga i oca.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender