24. 11. 2020.
Ovo je telefon čija baterija traje 15 dana

Ovo je telefon čija baterija traje 15 dana

Ovo je telefon čija baterija traje 15 dana

Ako ste prosječan korisnik smartfona, vjerovatno se služite svim njegovim mogućnostima poput interneta, kamere, raznih aplikacija za dopisivanje… Sve to troši bateriju pa se često događa da se smartfon moraju puniti i nekoliko puta dnevno. No, to više ne mora biti tako.

Novi igrač na tržištu smartfona odlučio je smanjiti brige korisnika oko baterije. OukitelK1000 ima bateriju koja je deset puta većeg kapaciteta od na primjer baterije iPhoena 6S, a prosječnom korisniku može trajati 10 do 15 dana. Osim toga, ova baterija ne samo da dugo traje nego može pomoći i drugim smartfonima koji se putem Oukitelove baterije mogu i napuniti.

U usporedbi sa ostalim uređajima vidljiva je velika razlika u životnom vijeku baterije. Uzmemo li da baterija ovog smartfona traje 10 dana (15 se ipak čini malo ‘nategnuto’) vidjet ćemo da je to još uvijek puno više u poređenju s Sony Xperiom Z5 čija baterija traje do dva dana.

K1000 ima i mana. Teži čak 184 grama, ali to je i logično s obzirom na veličinu baterije koju nosi.

Kućište ovog “pametnog telefona” napravljeno je od čelika, otporan je na udarce, a dolazi s memorijom od 16 ili 32 gigabajta. Kamera mu nije impresivna jer ima razlučivost od samo 8 megapiksela, a mobitel radi na operativnom sistemu Android 51. Lolipop.

Cijena ovog uređaja iznosi blizu 510 KM.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender