05. 12. 2020.
Smrt pod traktorom

Smrt pod traktorom

Smrt pod traktorom

Traktorista Jovan Barnjak (43) iz Stanara je poginuo, a pet lica je povrijeđeno u tri odvojene saobraćajne nesreće koje su se u protekla dva dana dogodile na području Stanara i Prijedora.

Barnjak je poginuo u ponedjeljak oko 16.30 časova u Mitrovićima nedaleko od Stanara kada je upravljajući traktorom IMT iz još neutvrđenih razloga sletio s puta u kanal.

Izvor blizak istrazi ispričao je da se traktor prevrnuo i prignječio vozača.

– Nesrećni Barnjak se vraćao kući iz komšiluka. Vozeći uskim lokalnim putem u jednom trenutku izgubio je kontrolu nad traktorom i skliznuo s puta. On je prilikom prevrtanja  ispao i nažalost ostao pod teškim poljoprivrednim vozilom – kazao je izvor “Glasa Srpske”.

U Centru javne bezbjednosti Doboj, navodeći inicijale poginulog, kazali su da je policija nakon uviđaja nastavila istragu u cilju utvrđivanja okolnosti kako je došlo do ove nesreće.

Komšije za Barnjaka kažu da je bio dobar i vrijedan čovjek, vješt u rukovanju traktorom.

– Često je pomagao komšijama. Traktorom je obavljao poslove na njivi te prevozio drva iz šume kako bi zaradio za život. Bio je vrijedan i išao je gdje god su ga ljudi zvali da radi. To mu je bio glavni izvor prihoda. Živio je sa majkom koja je teško bolesna – kazao je jedan od komšija koji nije želio da mu objavimo ime.

Barnjak je ove godine osma žrtva saobraćajnih nesreća sa traktorima u Republici Srpskoj.

U Božićima kod Kozarske Dubice teško je povrijeđen pješak Branko Lazović nakon što ga je u tom mjestu udario kamion za čijim volanom je bio njegov sugrađanin Milenko Šukunda. Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 10.55 časova.

Četiri osobe teško su povrijeđene u Kozarcu kod Prijedora nakon sudara “škode”, “golfa” i kombija.

Kako saznajemo, teže povrede zadobila je vozač “škode” Milka Č. i njena tri saputnika.ž

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender