24. 06. 2021.
U Banjaluci najveće interesovanje za put u nepoznatom pravcu

U Banjaluci najveće interesovanje za put u nepoznatom pravcu

U Banjaluci najveće interesovanje za put u nepoznatom pravcu

Najveće interesovanje građana Republike Srpske za zimovanje i doček Nove godine vlada za Jahorinu, Kopaonik i Zlatibor, a od stranih destinacija za Austriju i Italiju, navode u turističkim agencijama u Banjaluci.

U turističkoj agenciji “Unis turs” Srni je rečeno da je tradicionalno najveći interes za novogodišnji put iznenađenja, odnosno “put u nepoznatom pravcu”, koji je rasprodat već u novembru.

“Putnici znaju samo da je riječ o Srbiji, a ostalo prepuštaju nama. Aranžman uključuje tri noćenja, doček Nove godine i reprizu dočeka 1. januara, a košta 339 KM”, ističu u “Unis tursu”.

Nakon puta iznenađenja, najveći interes je za doček nove godine u Budvi, koji uključuje autobuski prevoz i tri noćenja i košta 229 KM.

“Dosta se traže i Jahorina i Kopaonik, gdje je doček Nove godine u sklopu zimovanja. Imamo mnogo posla, a više gostiju očekujemo i od 10. do 17. januara, kad je školski rasput”, tvrde u “Unis tursu“.

U ovoj agenciji dodaju da je potražnja za zimovanjem u inostranstvu manja u odnosu na domaće destinacije, ali da ima zainteresovanih za odmor u Austriji i Italiji.

Turistička agencija “Smiljić” ove godine bilježi lošiju prodaju aranžmana u odnosu na prethodnu zimu, iako se cijene nisu mijenjale.

“Naši korisnici se najviše raspituju za Budvu i Zlatibor, a za inostranstvo gotovo niko i ne pita. Doček nove godine u Budvi košta 189 KM, a u cijenu su uključena dva noćenja sa doručkom i prevoz”, rekli su u agenciji “Smiljić”.

U turističkoj agenciji “Cepter pasport” naveli su da je interes najveći za destinacije u Srbiji, ali i za velnes aranžmane u Tesliću, gdje aranžman od 30. decembra do 2. januara, uključujući i novogodišnju večeru, košta 399 KM.

“Posebna ponuda je hotel `Patrija` u Subotici, gdje aranžman od tri noći, dva dana, punim pansionom i izletima košta 140 evra. Polupansion u hotelu `Bistrica` na Jahorini u periodu oko Nove godine košta 89 KM, a doplata za novogodišnju večeru je 70 KM”, rekli su Srni u “Cepter pasportu”.

Od luksuznijih destinacija u “Cepter pasportu” navode Kopaonik, gdje jedan polupansion košta 199 evra, a doplata za novogodišnju noć od 135 do 180 evra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender