02. 12. 2020.

Ranka Mišić: Poslodavaci nisu imali strpljenja da čuju naše mišljenje

Ona je rekla da predstavnicima Unije udruženja poslodavaca nisu imali strpljenja da na današnjem sastanku čuju mišljenje Saveza sindikata o radnoj verziji zakona o radu, pa su demonstrativno napustili sastanak.

Prema njenim riječima, jasno je kakvu poruku Unija udruženja poslodavaca napuštanjem sastanka šalje Vladi, radnicima i poslodavcima.

Ona je naglasila da Sindikat nikada nije opstruisao bilo kakvu vrstu razgovora i da se odazivao na svaki poziv Vlade i Unije udruženja poslodavaca Srpske.

Mišićeva je rekla da će do kraja biti na tragu interesa i zahtjeva članstva Saveza i svih granskih sindikata koji čine ovu organizaciju.

Ona je dodala da je Savez sindikata Republike Srpske jedina reprezentativna sindikalna organizacija koju čini 15 granskih sindikata, od kojih 10 iz realnog sektora.

Na pitanje novinara da li će sutra prisustvovati razgovorima u Vladi Srpske o novom zakono o radu, Mišićeva je rekla da još nije vidjela da li je dobila poziv i da će o tome naknadno obavijestiti medije.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je da na današnjem sastanku sa predstavnicima Sindikata uopšte nije bilo riječi o radnoj verziji zakona o radu, jer je Sindikat protiv donošenja novog zakona.

“Mislim da nemamo šta razgovarati ako je sindikat protiv novog zakona o radu”, rekao je Škrebić novinarima.

On je dodao da, nakon razgovora sa Vladom Srpske, Unija ima svega 18 primjedaba na radnu verziju zakona o radu koje se, između ostalog, odnose na porodiljsko bolovanje i plaćenu pauzu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender