04. 12. 2020.
Rijaliti od sada samo iza ponoći

Rijaliti od sada samo iza ponoći

Rijaliti od sada samo iza ponoći

Savjet RAK-a je današnjoj 19. sjednici usvojilo prijedlog izmjene člana 10. Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija koji se odnosi na rijaliti programe.

“Rijaliti i pseudorijaliti programi će biti emitovani samo u periodu između 24 i 6 sati. Ovo ograničenje se ne primjenjuje na sadržaje koji se prikazuju uz tehničku zaštitu, kao ni na audiovizuelne medijske usluge na zahtjev”, ističe se u odluci, a prenose sarajevski mediji.

Savjet Regulatorne agencije za komunikacije je na sjednici razmatralo i usvojilo set prijedloga za izmjene Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, Pravila o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga i Pravila o pružanju medijskih usluga radija.

Savjet je razmatrao i zaključak Savjeta ministara sa 33. sjednice u vezi sa donošenjem odluke o potvrdi imenovanja generalnog direktora Agencije, te razrješenjem, odnosno imenovanjem v.d. generalnog direktora.

Savjet Agencije je jednoglasno zaključilo da odluka o imenovanju i razrješenju v.d. generalnog direktora nije u skladu sa nadležnošću Savjeta ministara BiH, u smislu člana 20. Zakona o Savjetu ministara.

Savjet Agencije smatra svojom obavezom da na navedene okolnosti upozori Savjet ministara BiH i da zatraži preispitivanje odluke, odnosno da se nikakve privremene kadrovske promjene ne čine do okončanja konkursne procedure za izbor generalnog direktora Agencije, koja će biti obavljena u najkraćem mogućem roku, saopšteno je iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender