29. 11. 2020.
Trebinje: Inicijativa za otvaranje Konzulata Ruske Federacije, prvi potpisnik Emir Kusturica

Trebinje: Inicijativa za otvaranje Konzulata Ruske Federacije, prvi potpisnik Emir Kusturica

Trebinje: Inicijativa za otvaranje Konzulata Ruske Federacije, prvi potpisnik Emir Kusturica

Pokret Pozitivna Srpska danas  izdao je danas saopštenje za javnost u kojem jasno iznose svoj stav i pokreću inicijativu za otvaranje Konzulata Ruske Federacije u Trebinju.

Naime, portal Trebinje danas, prenio je njihovo saopštenje u cjelosti:

“Pokret Pozitivna Srpska gradski odbor Trebinje obavještava javnost da nastavlja aktivnosti i pokreće inicijative na doborobit građana Trebinja i cijele Hercegovine.

Tako je u završnoj fazi, priprema aktivnosti na prikupljanju potpisa za otvaranje Konzulata Ruske Federacije u Trebinju. Centralna kampanja prikupljanja odgovarajućeg broja potpisa će započeti poslije Božićnih i Novogodišnjih praznika, nakon što obavimo niz neophodnih predradnji za njeno provođenje.

Želimo da izrazimo zadovoljstvo da je ova građanska inicijativa podržana od strane proslavljenog režisera Emira Kusturice, koji je i prvi potpisnik.

Iskreno se nadamo da ćemo uspjeti u našoj namjeri, te na taj način još više približiti Trebinje svijetu. To bi stvorilo predpostavke za dolazak što većeg broja ruskih državljana i ruskog kapitala u naš grad i našu Republiku.

Trebinje i Hercegovina, kao centar pravoslavlja ovog dijela Evrope, prepoznaju značaj otvaranja Konzulata Ruske Federacije i kroz uspješno provedenu aktivnost će za korak biti bliže tom cilju.

Ovom prilikom osjećamo potrebu da ukažemo na problem vojne kasarne na Dužima, jer smo mišljenja da takav objekat, kao ne perspektivna vojna imovina treba da bude dislociran, odnosno zatvoren.

Naime, vojna sredstva koja se nalaze u kasarni mogu ugroziti bezbjednost građana, imajući u vidu blizinu administrativne granice, regionalne saobraćajnice, srednjovjekovnog manastira, u kojem se okuplja veliki broj vjernika, ali i turističkog kompleksa Draženska Gora u izgradnji.

U vezi s tim, apelujemo na sve nadležne institucije, da preduzmu neophodne korake u rješavanju, ovog, gorućeg pitanja. Sigurni smo da će ovaj problem biti prepoznat i riješen na adekvatan i efikasan način”, navodi se u inicijativi pokreta Pozitivna Srpska.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender