22. 06. 2021.

Sastanak trajao 10 sati – nema dogovora

Predstavnici Vlade Republike Srpske, Saveza sindikata i Unije udruženja poslodavaca Srpske nisu danas postigli konkretan dogovor o radnoj verziji novog zakona o radu, a razgovori bi trebalo da budu nastavljeni u ponedjeljak, 21. decembra.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić tvrdi da su danas, nakon razgovora koji su trajali više od devet časova, približeni stavovi.

“Iako nema konkretnog dogovora, čini mi se da smo približili stavove o radnoj verziji novog zakona o radu. O detaljima ne mogu da govorim, jer smo se tako dogovorili”, rekao je Škrebić novinarima.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić kaže da je sindikat iznio stavove o radnoj verziji novog zakona o radu.

“Pokušali smo da obrazložimo zahtjeve Generalnog vijeća sindikata socijalnim partnerima. Ne znam da su stavovi približeni, a razgovore ćemo nastaviti”, dodala je Mišićeva.

Ona je navela da će još nekoliko stavova biti obrazloženo socijalnim partnerima i da sindikalci nastupaju jedinstveno.

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Tomislav Vrhovac rekao je da ovaj sindikat učestvuje u izradi svih zakona koji se tiču uprave i lokalne samouprave i da ne može u ime Saveza sindikata da pregovara o novom zakonu o radu.

Na sastanku sa socijalnim partnerima, koji je održan u zgradi Vlade Srpske, učestvovala je i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović.

(ATV)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender