29. 11. 2020.
Banja Luka: Roditelji i osnovci u strahu od pedofila

Banja Luka: Roditelji i osnovci u strahu od pedofila

Banja Luka: Nepoznati muškarac napada učenike škole na Kočićevom vijencu

Sumnja da se da je riječ o pedofilu, a cijeli slučaj prijavljen je i policiji. Kako je za “Glas Srpske” ispričala majka napadnute djevojčice Dragana G. sve se odigralo u srijedu u popodnevnim časovima u ulici Duška Koščice kada se njena kćerka vraćala iz škole.

“Manijak je mom djetetu prišao s leđa i uhvatio je za rame i lijevu ruku. Pokušao je objeručke da je podigne i ko zna šta bi bilo da se moja kćerka nije odbranila. Udarila ga je dva puta i uspjela da se otrgne i pobjegne. Kada je došla kući bila je vidno uznemirena. Ispričala nam je šta se desilo i od tada svi mi strahujemo za djecu zbog tog manijaka”, kazala je Dragana G.

“Glas Srpske” piše da je napadač sljedećeg jutra primijećen na školskom igralištu i to je odmah prijavljeno policiji. Priča se da je iti manijak nekoliko dana ranije napao i dječaka, inače, učenika šestog razreda, ali se i on otrgnuo i pobjegao. ovu priču niko nije želio da potvrdi mada sve ukazuje na to da je istinita, navodi banjalučki list.

Direktor OŠ “Jovan Cvijić” Milkica Nikić ističe da se posljednjih dana u okruženju ove ustanove primijećen nepoznati čovjek.

“On se isjključivo obraća djeci. S obzirom na to da se to ponovilo nekoliko puta, došlo je do uznemirenja roditelja koji su nas obavijestili o svemu tome, a mi smo sve prijavili policiji”, rekla je Nikićeva.

Predsjednik Savjeta roditelja ove škole Luka Macanović kaže da je o svemu upoznat, te da je zajedno sa ostalim roditeljima predlagao da u dvorištu škole bude policajac.

“Nažalost, poručili su nam da nema dovoljno policajaca. Ovaj incident je svim roditeljima otvorio oči i ulio strah zbog čega djecu, bez obzira na to koji razred pohađaju, vode o dolaze po njih u školu”, kratko je rekao Macanović.

Očevici tvrde da je riječ o visokom muškarcu starom oko 50 godina, sijede duge kose, koji na sebi ima maskirne pantalone, sivi debeli duks i crnu vunenu kapu. Ističu da je smješten u staroj napuštenoj kući nedaleko od škole.

“Za sobom vuče kolica i djeluje kao beskućnik. Možda je i psihički bolesnik i o njemu treba da povede računa policija i Centar za socijalni rad. Treba preventivno djelovati jer je kasno kad se nešto desi”, kaže jedan od roditelja.

U CJB Banjaluka u petak nisu iznosili detalje o ovom slučaju.

(Glas/Mondo)
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender