30. 11. 2020.
Dodik nastavlja posjetu Kini

Dodik nastavlja posjetu Kini

Dodik nastavlja posjetu Kini

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u posjeti je Kini, gdje je razgovarao sa kineskim investitorima, koji su pokazali veliko interesovanje za ulaganja u industriju, infrastrukturu, poljoprivredu, obrazovanje i još nekoliko oblasti u Srpskoj.

Sinoć je imao sastanke sa predstavnicima bankarskog sektora, a danas će razgovarati sa investitorima u oblasti infrastrukture – autoputeva, puteva i željeznice.

Dodik je rekao da bi se prvi konkretni koraci u realizaciji investicija, koji se ovih dana dogovaraju, mogli očekivati na proljeće naredne godine, kada će ponovo posjetiti Kinu, kako bi se pristupilo realizaciji sada započetih dogovora.

– Republika Srpska postaje važan prostor za investicije jer se nalazi u dodiru sa EU, a i zakonodavstvo Srpske je dosta liberalnije i prihvatljivije za investitore, nego što su propisi EU i tu je prostor gdje mi vidimo šansu da ih na pravi način prezentujemo u budućnosti i da u tim mogućnostima vidimo njihovu zainteresovanost za tako nešto – istakao je Dodik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender