22. 06. 2021.
Počelo ”Snješkovo”

Počelo ”Snješkovo”

Počelo ”Snješkovo”

Dočekom kočija Djeda Mraza i muzičko–scenskim nastupom za mališane, u Dječijem pozorištu Republike Srpske svečano je otvorena druga humanitarno–kulturno–zabavna manifestacija “Snješkovo”.

Direktor pozorišta Predrag Bjelošević izrazio je nadu da će ova manifestacija postati tradicionalna i da će djeca Banjaluke u narednih 10 dana njenog trajanja uživati.

– Svjedoci smo želje djece da dođu u Snješkovo i da se druže sa svojim omiljenim junacima, a mi iz Dječijeg pozorišta smo se potrudili da ova manifestacija bude možda još zanimljivija nego prošle godine – rekao je Bjelošević.

On je dodao da se u okviru ovog projekta prikupljaju i dobrovoljni prilozi roditelja koji dovode djecu za Centar “Zaštiti me”, dok su se prošle godine prikupljani prilozi za Udruženje roditelja sa četvoro i više djece i djecu sa posebnim potrebama.

– Banjaluka ima jedinstvenu manifestaciju. Mislim da nigdje u svijetu nema ovakav toponim – Snješkovo, čiji je domaćin Snješko Bijelić, a prošle godine djeca su sa ovim likom ostvarila izvanrednu komunikaciju jer mu vjeruju sve što kaže. Glumci koji ga igraju imaju ogromnu odgovornost i to rade jako dobro – rekao je Bjelošević.

On je izrazio zahvalnost Vladi Republike Srpske, kompaniji “M:tel” i Ministarstvu prosvjete i kulture koji su obezbijedili slatkiše za svako dijete koje uđe u Dječije pozorište tokom manifestacije.

Manifestacija “Snješkovo” trajaće do 30. decembra. U okviru nje biće organizovane likovne i plesne radionice za djecu, te druženja sa dječijim piscima i pjesnicima Todom Nikoletićem, Јelenom Glišić i Vidom Vickom Vukelićem.

Ulaz za sve posjetioce “Snješkovo” od 12.00 do 20.00 časova je besplatan.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender