29. 11. 2020.
Real pobijedio 10-2, ali kažu da uopšte nije zasluženo

Real pobijedio 10-2, ali kažu da uopšte nije zasluženo

Real pobijedio 10-2, ali kažu da uopšte nije zasluženo

Fudbalska vest dana glasila je “Real pobedio Rajo Valjekano sa 10:2”, ali su tek usporeni snimci sa ovog meča pokazali odsustvo džentlmenstva kod “kraljevića”.

Jer, Rajo Valjekano je kao apsolutni autsajder stigao na slavni “Santjago Bernabeu” i tamo, kao 18-plasirani tim Primere, za tili čas, već u 12. minutu vodio sa 1:2.

 Međutim, tada su nastali problemi za Rajo.

Najpre je (da li prestrogo?) isključen njihov igrač Tito, koji je uklizao kada je loptu imao Toni Kros…

.. a nedugo nakon što je Bejl izjednačio na 2:2, već u 29. minutu sudija Injasio Iglesijas isključio je i drugog igrača Rajo Valjekana.

Pritom, to isključenje, u vidu drugog žutog kartona Hozeu Raulu Baeni, posebna je priča. Naime, dok su iščekivali centaršut sa desne strane, on i Serhio Ramos su se odgurivali. Kada je defanzivac Reala pao, i to nakon što ga je lopta preletela – arbitar je dosudio penal za domaćina, poslavši gostujućeg igrača prevremeno u svlačionicu.

Suđenje je bilo posebna priča ne samo kada se radi o detaljima u kojima su glavni akteri igrači Raja. Tako je Iglesijas propustio da dosudi penal za Real kada je pomenuti Serhio Ramos – rukom igrao u svom kaznenom prostoru. Igrao je jer mu se, neometanom, lopta nesretnim spletom okolnosti, odbila od noge pravo na desnu ruku.

“Odavno nisam video nešto ovoliko groteskno i ponižavajuće. Od ovog neće imati korist ni Real Madrid ni španski fudbal. Kada se ovako nešto desi, nema tu pobednika. Osećamo se poniženo, ali se u isto vreme osećamo i dobro jer znamo da smo dali sve od sebe”, rekao je posle poraza od 10:2 trener Rajo Valjekana Pako Hemez.

(BLIC)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender