05. 12. 2020.
NSRS nastavlja raspravu o Prijedlogu ekonomske politike

NSRS nastavlja raspravu o Prijedlogu ekonomske politike

NSRS: Danas dvije posebne sjednice

Nakon završetka ove, počeće nova posebna sjednica za koju je predviđeno razmatranje Prijedloga ekonomske politike Srpske za narednu godinu po hitnom postupku, Prijedloga republičkog budžeta za narednu godinu i Prijedloga zakona o izvršenju budžeta.

Na predloženom dnevnom redu ove sjednice nalazi se Prijedlog zakona o posebnom doprinosu za solidarnost po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara po hitnom postupku.

Za sjednicu je predviđeno razmatranje Prijedloga odluke o dugoročnom zaduženju Republike Srpske za narednu godinu, te Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduženju Srpske emisijom trezorskih zapisa za narednu godinu.

Predviđeno je da poslanici razmatraju Prijedlog odluke o izradi Zoning plana područja posebne namjene “Hašani” po skraćenom postupku, Prijedlog odluke o imenovanju Savjeta plana za praćenje izrade Prostornog plana područja posebne namjene “Klekovača”, kao i Prijedlog odluke o imenovanju Savjeta plana za praćenje izrade Prostornog plana područija posebne namjene “Aerodrom Banjaluka”.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se Prijedlog rezolucije o protivljenju aktivnostima izgradnje odlagališta otpada niske i srednje radioaktivnosti na području opštine Dvor u Hrvatskoj, Prijedlog programa poslova premjera i uspostavljanja katastra nepokretnosti za period od 2016. do 2020. godine, kao i tačka “izbor i imenovanja”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender