22. 06. 2021.
Ministar Lukač: Možemo da se borimo protiv hakerskih napada

Ministar Lukač: Možemo da se borimo protiv hakerskih napada

Lukač: SIPA još nije potpisala sporazum sa MUP RS

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da direktor Agencije za ostrage i zaštitu /Sipa/ Perica Stanić još nije potpisao Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji.“To je pitanje za direktora Sipe, s obzirom da je davao izjave da će da potpiše. Taj sporazum smo prihvatili kao prijedlog Sipe i u potpunosti nam odgovara da međusobnu saradnju nastavimo u korektnom i profesionalnom odnosu”, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Lukač je napomenuo da je direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić potpisao navedeni sporazum, a i da je Policija Brčko distrikta spremna da to učini, dok se trenutno čeka na potpis iz federalnog MUP-a.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić potpisao je 18. decembra Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji i dostavio ga na potpis direktoru Sipe Perici Staniću.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, te direktori Sipe Perica Stanić i Policije Republike Srpske Gojko Vasić dogovorili su 13. decembra, da se postojeći sporazum o operativnoj saradnji i koordinaciji doradi i precizno definiše, te dogovori buduća saradnja u borbi protiv terorizma.

Vlada Srpske 10. decembra prekinula je saradnju sa Sipom zbog hapšenja i pretresa na području opštine Novi Grad.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender