19. 06. 2021.

Predsjednik Skupštine: Umjesto novogodišnjeg prijema, novčana pomoć onima kojima treba

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović odlučio je da, umjesto novogodišnjeg prijema za ličnosti iz javnog života, dodijeli jednokratnu finansijsku pomoć udruženjima, organizacijama i društvima koja se bave aktivnostima od posebnog značaja ili pružaju pomoć drugim licima.

Novčana pomoć odobrena je Udruženju žena žrtava rata Republike Srpske, Savezu za rijetke bolesti, Udruženju za pomoć djeci sa teškoćama u razvoju “Svjetlice” i Udruženju roditelja sa četvoro i više djece, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

Pomoć su dobili i Udruženje porodica nestalih boraca i civila “Semberija i Majevica” iz Bijeljine, Savez nacionalnih manjina Republike Srpske, Udruženje književnika Republike Srpske i Kulturno–umjetničko društvo “Sveti Sava” iz Banjaluke.

Čubrilović je ovim udruženjima čestitao predstojeće praznike i poželio da i dalje uspješno djeluju. On je poručio da će Narodna skupština nastojati da i ubuduće bude otvorena za pozitivne inicijative i podrži kulturne i humane aktivnosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender