28. 11. 2020.
VIDEO: S ljubavlju hrabrim srcima

VIDEO: S ljubavlju hrabrim srcima

Donatorsko veče večeras u Banjaluci

U Banjaluci će večeras pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika biti održano šesto donatorsko veče čiji je prihod namijenjen djeci sa rijetkim genetskim oboljenjima i tokom kojeg će biti aktivan humanitarni broj telefona 1411

Donatorsko veče biće održano u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske i počeće u 20.00 časova, a na Trgu Republike ispred RTV Doma za građane će biti organizovan humanitarni koncert na kojem će nastupiti banjalučka grupa “Intime”, Lukijan Ivanović, Marija Šerifović, Željko Joksimović, “Leksington bend”, Miroslav Ilić, te Svetlana Ražnatović.

U okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” do sada je održano pet donatorskih večeri, i to 2010. godine kad je prikupljan novac za djecu oboljelu od malignih bolesti, 2011. godine za djecu sa poteškoćama u razvoju, 2012. za djecu sa dijabetesom, 2013. za djecu sa autizmom, te 2014. godine za izgradnju roditeljske kuće u Banjaluci.

Akciju su podržale brojne uticajne ličnosti iz politike, umjetnosti, sporta, estrade iz Republike Srpske i regiona, a zajedno sa građanima, koji su pozivima na humanitarni broj dali doprinos akciji, uplatama kabineta predsjednika i Vlade Republike Srpske, te privrednih subjekata, prikupljeno je 3.007.000 KM.

Donatorskoj večeri u Administrativnom centru Vlade Srpske u Banjaluci prisustvovaće i načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović.

“Učešćem u humanitarnoj akciji ‘S ljubavlju hrabrim srcima’ opština Kozarska Dubica će u skladu sa mogućnostima doprinijeti da donatorsko veče bude provedeno u što širem obimu, da bi svi zajedno pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija”, izjavio je Zlojutro.

Prema podacima Doma zdravlja, u Kozarskoj Dubici registrovane su dvije odrasle osobe sa rijetkim oboljenjima, a riječ je o Žilijen Bareov sindromu, rijetkom neurološkom poremećaju u kojem imunološki sistem napada sopstvena tkiva perifernog nervnog sistema.

Uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske, program donatorske večeri biće emitovan i na Radio-televiziji Kozarska Dubica.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender