13. 05. 2021.
Ubijen Srbin povratnik u opštinu Sapna, vjerovatno je u pitanju pljačka

Ubijen Srbin povratnik u opštinu Sapna, vjerovatno je u pitanju pljačka

Ubijen Srbin povratnik u opštinu Sapna, vjerovatno je u pitanju pljačka

75-godišnji Milan Sarić povratnik u selo Sarići, opština Teočak u FBiH, ubijen je u porodičnoj kući. Јuče ga je vezanog pronašla rodbina koja je slučaj prijavila policiji Tuzlanskog kantona koja istražuje motive ubistva. Na tijelu su pronađene manje povrede. U tužilaštvu Tuzlanskog kantona smatraju da je ubistvo izvršeno iz koristuljublja.

Beživotno tijelo starca Milana Sarića juče u kući pronašao je njegov zet Dragan Јović.

– Јa sam došao kod njega po dogovoru juče u vezi neke ovce. Sve je bilo razvaljeno. Ušao sam u kuću i našao ga mrtvog, ruke su mu bile zavezane, rekao je Јović.

– Stravično , nismo mogli doći do njega. Došli smo samo do vrata, vidjeli ga na kratko, s udaljenosti, šta da vam kažem drugo, istakla je Ivanka Simeunović, kćerka.

Milan Sarić od 2.000 godine , kada se vratio u svoje domaćinstvo, živio je ovdje sa suprugom . Najbliže komšije od juče kada su saznale za tragediju, zabrinuti su za bezbjednost. Nerado staju pred kameru. Kažu da je Milan držao ovce i da su različiti ljudi dolazili u njegovu kuću radi kupovine.

Inspektore MUP-a TK danas smo zatekli u domaćinstvu ubijenog Milana Sarića.

– Na tijelu i glavi ubjenog su pronađene manje povrede, a smrt je nastupila od jakog udarca u predjelu brade. U njegovoj kući tokom uviđaja uviđena je premetačina što ukazuje da je ubistvo najvjerovatnije učinjeno iz koristuljublja, naglasio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

U tužilaštvu kažu da je izdata naredba za obdukcijau tijela da bi se utvrdilo tačno vrijeme smrti. Pronađeni su određeni tragovi biloškog porijekla i predmeti koji će biti vještačeni u daljoj istrazi.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender