15. 05. 2021.
Kako protiv stresa

Kako protiv stresa

Kako protiv stresa

Stres je postao naša svakodnevnica. Nemoguće ga je izbjeći u potpunosti, ali ono što možete da uradite jeste da ga smanjite ili lakše podnesete. Predstavljamo vam nekoliko najlakših način uz pomoć kojih ćete se osloboditi stresa.

1) DISANjE

Disanje je najlakši i najbrži način oslobadanja od stresa. Neophodno je da naučite pravilno da dišete punim plućima iz stomaka. Samo na ovaj način sve ćelije vašeg tijela će dobiti potrebnu količinu kiseonika i samim tim doprinijeti cjelokupnom zdravlju našeg tijela i duha.

2) OČISTITE KUĆU

“Veliko spremanje“ vašeg doma povoljno će uticati na stres. Utrošićete dosta energije u raspremanje stvari, čišćenje i brisanje, a nakon završetka osjetićete zadovoljstvo.

3) ЈEDITE VOĆE I POVRĆE

Svježe povrće je izvor zdravlja i pomaže u borbi protiv stresa. U svakodnevnu ishranu ubacite i voće kao i prirodne sokove bez šećera. Povećajte unos zelenog povrća, brokolija, krompira, avokada, badema, pistaća, oraha, narandža, klementina, limuna i druog citrusnog voća.

4) VITAMINI I MINERALI

Protiv stresa povoljno deluju: vitamin C, vitamin E, vitamini B, magnezijum, folna kiselina. Tokom ljetnjih dana povećajte unos vitamina i minerala.

5) ŠETNjA

Lagana šetnja u poslijepodnevnim časovima će povoljno uticati u borbi protiv stresa i omogući će vam lijep san. Dvadesetak minuta šetnje biće dovoljno i doprinijeti vašem zdravlju, vitalnosti i ljepšem raspoloženju.

6) ČAЈ

Poznato je već da čajevi imaju blagotvorno dejstvo na organizam. Stručnjaci savjetuju jednu šolju mlakog čaja svakog jutra na prazan želudac. Ritual ispijanja čaja je smirujuć sam po sebi, a mi vam predlažemo čaj od nane, kamilice, valerijane, đumbira i druge.

7) ЈOGA

Јoga je jedna od vodećih aktivnosti koje su pokazale pozitivan učinak kada je smanjnje stresa u pitanju. Pored toga što joga održava vašu liniju vitkom i ima pozitivan uticaj na tijelo i duh ima i pozitivan efekat na stres. Pa tako istraživanja pokazuju da osobe koje se aktivno bave jogom su daleko manje pod stresom i lakše ga podnose.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender