15. 05. 2021.
U kojim gradskim autobusima je najveća gužva?

U kojim gradskim autobusima je najveća gužva?

U kojim gradskim autobusima je najveća gužva?

Dodali da je riječ o linijama: 13 Lazarevo – Obilićevo, broj 1 Mađir – Ortopedija – Nova bolnica, 13P Obilićevo, Krfska ulica – Petrićevac, 14 Starčevica – Centar – Starčevica, 6 Autobuska stanica – Lauš – Saračica, 13A Centar – Zalužani i 10 Autobuska stanica – Obilićevo.

– Stanje u javnom prevozu se prati svakodnevno i prave se analize da bi bilo utvrđeno da li su zadovoljene potrebe građana, te da se u slučaju potrebe urade korekcije postojećih polazaka ili uvedu novi – rekli su u ovom odsjeku.

Dodali su da su sa tim ciljem prethodnih dana brojali putnike na gradskim linijama broj 8, 12, 13B i 20, te na prigradskim za Durale, Gradinu, Ramiće i Ledenice.

– U toku je obrada podataka nakon čega ćemo znati da li će biti potrebne korekcije –rekli su u ovom odsjeku.

Sistem javnog prevoza putnika na području grada je veoma veliki i složen, autobusi mjesečno pređu oko 670.000 kilometara, odnosno osam miliona kilometara na godišnjem nivou.

Sastoji se od 23 linije gradskog prevoza, ukupne dužine 212,24 kilometara i 34 linije prigradskog prevoza, ukupne dužine 788,70 kilometara, podijeljene u pet grupa. U toku jednog radnog dana realizuje se oko 2.300 polazaka u oba smjera, sa oko 100 autobusa.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender