14. 05. 2021.
Vučić: Prećutaću kritike iz Sarajeva

Vučić: Prećutaću kritike iz Sarajeva

Vučić: Prećutaću kritike iz Sarajeva

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi da odgovara na nove kritike iz Sarajeva i poručio da, ukoliko neko želi sukobe i svađe, to u Srbiji neće naći.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše kritike člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da njegova podrška Banja Luci znači vraćanje jednostranoj politici inata i konflikata, rekao da treći put sluša napade iz Sarajeva i da će treći put da prećuti.

„Treći put slušam napade i kritike iz Sarajeva, svaki put kada im je to potrebno za njihove unutrašnje prilike, i treći put ću da prećutim, ne zato što nemam šta da odgovorim ili što smo slabiji, već zato što želim najbolje odnose sa Bosnom i Hercegovinom“, rekao je premijer.

Vučić je poručio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali da istovremeno voli Republiku Srpsku i ima obaveze prema tom entitetu, koje proizilaze iz Dejtonskog sporazuma, i da ukoliko neko želi sukobe i svađe, to u Srbiji neće naći.

Vučić je izjavio, povodom pokušaja politizovanja hapšenja 80 ljudi zbog korupcije i kriminala, da je to politički folklor, a da su činjenice nešto drugo.

Ne slažem se s Kirbijem, ali teška pitanja se ne rešavaju junačkim pokličima

„Kad ste čuli da je bilo ko uhapšen, a da neko nije rekao da je to progon, kao što svaki uhapšeni tvrdi da je nevin… Ja to još to nisam čuo“, rekao je premijer na pitanje novinara o pokušajima politizovanja opsežne akcije policije u kojoj je uhapšeno 80 ljudi, među kojima bivši ministar, pomoćnici ministra, državni funkcioneri, direktori.

„To je uobičajena priča, politički folklor, a ono što rade nadležni organi to je mnogo ozbiljnije i uvek će tako biti“, rekao je Vučić.

U prilog tome on je naveo činjenicu, koju su mediji kako je primetio zanemarili, da je među uhapšenima i jedan funkcioner SNS-a, član njenog Glavnog odbora.

Prema njegovim rečima, važno je da policija radi svoj posao, kao i organi pravosuđa i da se rukovode zakonom.

„Želim im da i dalje uspešno rade, i da narod ima poverenja u to što rade“, zaključio je premijer i dodao da će u tome imati podršku vlade.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender