13. 05. 2021.
Dodik: BiH samo virtuelno postoji

Dodik: BiH samo virtuelno postoji

Dodik: Niko ne želi ugroziti prava radnika, a proteste treba poštovati ako nisu nasilni

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da novim zakonom o radu niko ne želi ugroziti prava radnika i da su protesti Saveza sindikata Republike Srpske dio demokratske vrijednosti društva, koju treba poštovati.

“Novim zakonom o radu niko ne želi ugroziti prava radnika i demagogija je da će /ta prava/ biti ugrožena njegovim usvajanjem. Dok su protesti u okviru normalnog izražavanja nesaglasnosti, nema nikakvih problema”, rekao je Dodik novinarima.

On je rekao da se nekada u društvu moraju donijeti teške odluke i da Republika Srpska radno zakonodavstvo mora prilagoditi zemljama u okruženju.

“Činjenica je da Republika Srpska radno zakonodavstvo nije regulisala kao zemlje u okruženju i to je problem. Novi zakon o radu je bilo neophodno usvojiti prije tri – četiri godine, a uporno smo vodili socijalni dijalog da bude usvojen”, dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, dio ranije stečenih prava radnika će biti drugačije definisan.

“Dugoročno gledano, novi zakon o radu biće dobro rješenje za Republiku Srpsku. Biću zahvalan da današnji protesti prođu u najboljem redu i da na kraju opet razgovaramo o poboljšanju loših stvari”, dodao je Dodik.

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja se danas održava u Banjaluci trebalo bi da bude razmatran Prijedlog zakona o radu, a čijem se usvajanju protivi Savez sindikata Republike Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender