14. 05. 2021.
Narodna skupština RS: Usvojeni Budžet i Ekonomska politika za 2016.

Narodna skupština RS: Usvojeni Budžet i Ekonomska politika za 2016.

Narodna skupština RS: Pauza na samom početku sjednice

Sjednicu Narodne Skupštine je prekinuta odmah na početku, a poslanici su se podijelili po odborničkim grupama i imaju sastanke na različitim lokacijama unutar zgrade, javlja novinar Nezavisnih.

16.25 Dragan Čavić, predsjednik NDP-a zaprijetio je da će opozicija blokirati rad Parlamenta ako se ne povuče glasanje o prijedlozima njegove stranke da se zakoni vrate u redovnu proceduru.

„Po cijenu da na nas pošalju policiju necemo im dozvoliti da nastave rad sve dok se sjednica ne vrati na početak“, rekao je Čavić

16.10 Sjednica Narodne skupštine RS je prekinuta, nastavak u 17 časova.

15.45 Mišićeva se prije nekoliko minuta obratila novinarima i rekla da je upravo obavila razgovor sa predsjednicom Vlade.

Istakla je da su od Vlade RS zatražili da se hitno povuče tačka o zakonu o radu i zakaže sjednica Vlade na kojoj će prisustvovati predstavnici sindikata.

Dodala je da će sindikalci ostati dok ne dobiju odgovor, a ukoliko Vlada ne pristane na njihove zahjeve zaprijetila je da ce sindikalci uci u dvoranu.

15.40 Prijedlog NDP da se zakoni o radu i policiju vrate u formu nacrta odbijen je, a u toku je petominutna pauza.

Poslanici opozicije negoduju zato što je glasanje obavljeno prije nego što su oni ušli u dvoranu, a Nenad Stevandić je rekao da je sjednica počela 10 minuta ranije, ali da poslanici opozicije nisu bili na svojim mjestima.

Sjednica je prekinuta nakon što je predsjednica Saveza sindikata Ranka Mišić ušla u zgradu Narodne skupštine RS. Nju su zajedno sa još 40-ak ljudi propustili pripadnici specijalne policije koji su formirali obruč oko samog ulaza u Skupštinu.

„Razgovarala sam sa predsjednicom Vlade Željkom Cvijanović i tražila sam da povuče zakon i ona je sada na potezu“, rekla je Mišić nakon nekoliko minuta boravka u Skupštini okupljenim ispred zgrade parlamenta.

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, koja je počela u 15 sati, po hitnom postupku će se razmatrati Prijedlog zakona o radu.

Takođe, poslanici će raspravljati i o Prijedlogu zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Očekuje se burna rasprava s obzirom na dijametralno različite stavove vladajuće koalicije i opozicionih stranaka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender