15. 05. 2021.
Oteta supruga beogradskog hakera

Oteta supruga beogradskog hakera

Oteta supruga beogradskog hakera

Braco Čujović, otac pritvorenika Miloša Čujovića prijavio je beogradskoj policiji da je hakerova supruga Bojana oteta u četvrtak u srpskoj prestonici.

Otmičari od Čujovića navodno traže otkup od 224.000 evra, pišu “Vijesti”.

To je za ovaj list potvrđeno u porodici Čujović.

Oni tvrde da je “njihovu snaju oteo Podgoričanin M. M. koji je dovođen u vezu sa više krivičnih djela”. Navodno, pomaže mu još dvoje sugrađana.

“Otmica je prijavljena u SUP-u 29. novembar. Policija nam je rekla da je ona 24. decembra izašla iz Srbije, i ušla u Crnu Goru, najvjerovatnije je i kriju tu negdje”, kaže član porodice Čujović.

Dodao je da je “M. M. tog dana stupio u kontakt sa Čujovićima i tražio da mu se do danas isplati 112.000 eura, a još toliko najkasnije do 13. januara”.

Navodno, tražio je da stariji Čujović njegovom prijatelju V. B. preda novac, kako bi ih ovaj dao njemu. Otmičar je dobio odgovor da nemaju novca, i da Podgoričanin uzalud pokušava da im iznudi 224.000 eura.

Miloš je predao nadzorniku prijavu da mu je oteta žena, i on je trebalo da je proslijedi danilovgradskoj policiji. Prema saznanjima lista, inspektori su oko 18 sati bili u kuću Bojanine porodice, i uzimali izjave od njih.

Iz Uprave policije nezvanično tvrde da im otmica nije prijavljena.

Beograđanin Čujović je u julu 2015. godine nepravosnažno osuđen na šest godina zatvora zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje i prevara. On je iza spuških rešetaka od septembra 2012. godine.

On je u srpskoj javnosti ostao poznat po tome što mu je mafija, zbog neraščišćenih računa, odsjekla tri prsta.

Čujović je proglašeni su krivim za prevaru kojom je sa grupom mladića ukrao preko milion evra i osuđen na šest i po godina zatvora.

Prema optužnici, oni su hakerskim prevarama uspjeli da sa tuđih računa iz inostranstva ukradu 1.186.673 evra, od čega su podigli 223.516,17 evra. Ostali dio novca blokiran je na deviznim računima okrivljenih po nalogu tužilaštva.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender