15. 05. 2021.
Postavljeni temelji za stubove novog mosta u Česmi (FOTO)

Postavljeni temelji za stubove novog mosta u Česmi (FOTO)

Postavljeni temelji za stubove novog mosta u Česmi (FOTO)

Poslije izrade šipova nastavljeni su radovi na temeljenju srednjih i obalnih stubova za novi most preko rijeke Vrbanje u naselju Česma. Kako je potvrđeno u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, izvršena je izrada naglavne ploče nad šipovima jednog riječnog stuba i u toku je izrada naglavne ploče za drugi riječni stub.

-Vremenske prilike nam idu na ruku i radovi se odvijaju predviđenom dinamkom. Nadam se i da će izvođač radova prije povećanja vodostaja i snježnih padavina uraditi što više posla – istakao je načelnik Odjeljenja Zoran Novaković.

U nastavku radova planirana je izrada jedne kampade oba riječna stuba visine do tri metra, a uporedo sa svim ovim poslovima radi se i geodetska kontrola izvođenja radova.

Osim radova na mostu, u toku je i izgradnja saobraćajnice u Ulici Veljka Mlađenovića od Gradskog olimpijskog bazena pa do mosta koji je u izgradnji.

-I ovdje nam vrijeme ide na ruku. Radovi se odvijaju planiranom dinamkom. Uskoro će biti postavljen donji noseći sloj asfalta na dionici od 400 metara kako bi zaštitli zemljane radove koji su urađeni. Inače kompletna dionica je 700 metara – kaže Novaković.

Česma most 2

On je još jednom apelovao na sve mještane ove ulice, kao i one koji je koriste da imaju razumijevanje jer se zbog ovih radova mora koristiti zaobilaznica.

Podsjećamo, da je kamen temeljac za izgradnju mosta postavljen 5. novembra. Novi most biće sagrađen na mjestu petnaestak metara nizvodno od postojećeg mosta, koji je pretrpio znatnu štetu u prošlogodišnjim poplavama. Biće ukupnog saobraćajnog profila deset metara i sastojaće se od kolovoza širine 6,6 metara i obostranih trotoara širine dva metra, dužine 75 metara. Ugovorena vrijednost radova je 1.742.470 KM.

Ugovore o izgradnji mosta u Česmi i o izgradnji saobraćajnice u Ulici Veljka Mlađenovića potpisali su, 22. septembra, gradonačelnik Slobodan Gavranović, direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Radenko Jeftić i predstavnici izvođača radova – preduzeća „Prijedorputevi“ i „Kozaraputevi“.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender