13. 05. 2021.
Buran protest ispred Skupštine je završen (FOTO/VIDEO)

Buran protest ispred Skupštine je završen (FOTO/VIDEO)

Buran protest ispred Skupštine je završen (FOTO/VIDEO)

Završen je protest ispred Narodne skupštine Republike Srpske, javlja reporter Kontakta sa lica mjesta. Učesnici protesta su se većinom razišli, a i policija polako napušta poprište današnjeg burnog protesta.

Podsjetimo:

Nakon dva sata protesta, predsjednici Saveza sindikata je dozvoljeno da se obrati poslanicima.

Dok su poslanici glasali o dnevnom redu, Ranka Mišić je samoinicijativno uzela riječ i pozvala poslanike da ne usvoje ZOR. Nakon pauze i odluke da se ona ipak obrati poslanicima, predsjednica Saveza sindikata je ponovo uzela riječ pa je poptredsjednik NSRS, Nenad Stevandić, naredio da ona mora da izađe jer ometa rad Parlamenta.

Zbog izbacivanja Ranke Mišić iz skupštinske sale, opozicija je napustila zasjedanje. Sjednica je ponovo prekinuta nakon što su poslanici Napredne Srpske Adam Šukalo i Goran Đorđić stali ispred skupštinske govornice i spriječiil dalje odvijanje sjednice. Senad Bratić, predsjedavajući parlamenta, dao je pauzu od pola sata.

Škalo

Sukobi s policijom

Nekoliko demonstranata je povrijeđeno ispred NSRS, nakon sukoba s policijom, a Ranka Mišić se našla na zemlji ranije tokom protesta.

ranka

Sa Mišićevom je razgovarao i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač koji je upozorio predsjednicu Saveza sindikata RS da ne poziva na nasilje i na nasilan ulazak u NSRS.

Mišićeva je danas u više navrata rekla da će pozvati prisutne radnike koji učestvuju u protestima da uđu u NSRS, ako predsjednica Vlade RS odbije da se sastane s predstavnicima sindikata. Premijerka Željka Cvijanović odbila je da povuče zakon iz hitne procedure, a nakon što je Ranka Mišić to saopštila učesnicima protesta, došlo je do nereda ispred Skupštine

User comments

Sjednica NSRS je počela poslije 17 časova zbog protesta koji su počeli u 14 i brzo se preselili ispred zgrade NSRS. Usvojen je Dnevni red prema kojem će se Zakon o radu naći u hitnoj proceduri.

Poslanici opozicije pozvali su na ostavku ministra rada i boračko invalidske zaštite Milenka Savanovića, jer je obećao da se pomenuti zakon neće naći u hitnoj već u redovnoj proceduri u NSRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender