18. 05. 2021.
Vučić: Užasna vijest za Srpsku, Srbija će pomoći finansijski i obavještajno

Vučić: Užasna vijest za Srpsku, Srbija će pomoći finansijski i obavještajno

Vučić: Srbija više nikada neće javno istupati protiv Srpske, niti RS protiv Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vlada Srbije više nikada neće javno istupati protiv Republike Srpske, niti će RS javno istupati protiv Srbije, a o onome u čemu se ne slažu uvijek će reći “jedni drugima u lice”.

U intervjuu Sputnjiku, on je rekao da se situacija promijenila i u Srbiji i u Srpskoj u odnosu na vrijeme kada je Milošević uvodio sankcije Republici Srpskoj, govoreći da su to bile sankcije protiv Karadžića i Mladića.

“Јa mislim, a vjerujem da to misli i predsjednik Dodik, da to nikada više ne smije da se dogodi. Uvijek mora da se razgovara. Јa sam gospodinu Dodiku rekao u četiri oka šta mislim. Јedanput sam u životu javno rekao da ga molim da još jednom razmisli o tome. Nikada više neću reći ni riječ po tom pitanju,” rekao je on na pitanje da li je savjetovao Dodiku da odustane od referenduma.

Dakle, sve mogu da govorim samo u četiri oka, kao i on meni, dodao je Vučić.

“Ali, šta se tu promijenilo? Promijenilo se to da mi nikad više nećemo javno izaći protiv RS, niti će RS da izlazi javno protiv Srbije. A šta mislimo, mislim da je uvijek pošteno, fer i dobro da jedno drugom kažemo u lice, nekad smo saglasni, nekada nismo saglasni.”

On vjeruje da je to dobar princip i način na koji bi ubuduće sve Vlade Srbije i Srpske, i svi predsjednici, trebalo da rade, trudeći se da uvijek pronađu nekakav minimalni zajednički imenitelj oko kog mogu da se slože.

Vučić je ponovio da za Srbiju stabilnost BiH veoma važna.

“Mi poštujemo integritet BiH, taman onoliko koliko volimo RS. I želimo i stabilnost u RS,” istakao je on.

Kad se naruši stabilnost više nema snova ni o ekonomskom prosperitetu, ni o političkom napretku, ni o čemu, napomenuo je Vučić izrazivši uvjerenje da Dodik dobro razumije potrebe Srbije, kao što se Srbija uvijek trudi da razumije i RS i BiH.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender