13. 05. 2021.
Izetbegović pozvan na proslavu Dana RS

Izetbegović pozvan na proslavu Dana RS

Izetbegović pozvan na proslavu Dana RS

Kabinet predsjednika RS Milorada Dodika poslao je najvišim bošnjačkim zvaničnicima poziv da prisustvuju obilježavanju Dana Republike, 9. januara, u Banjaluci.

Među zvanicama je i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, na osnovu čije je apelacije Ustavni sud BiH nedavno proglasio neustavnim dio Zakona o praznicima RS kojim je propisano da se 9. januara slavi Dan RS. Pozivnica je otišla i na adresu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića i bošnjačkih ministara Semihe Borovac i Adila Osmanovića. Poziv je stigao i potpredsjedniku RS Ramizu Salkiću, koji je izjavio da nikada niko od bošnjačkih zvaničnika nije išao, niti će ići na to obilježavanje.

Narodna skupština RS zatražila je istovremeno od Ustavnog suda BiH da joj odluku u vezi sa Danom Republike dostavi i na jeziku srpskog naroda pisanu ćirilicom.

– Izražavamo sumnju u autentičnost ove odluke s obzirom na to da Ustavni sud BiH čak ni izdvojena mišljenja o neslaganju dvojice sudija iz RS nije dostavio na jeziku srpskog naroda i na ćirilici – saopšteno je iz Kabineta predsjednika Narodne skupštine RS.

Svečana akademija, koja je centralna manifestacija u sklopu obilježavanja Dana Republike, biće održana 9. januara u Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender