13. 05. 2021.
Nikolić se sastao sa Ban Ki Munom

Nikolić se sastao sa Ban Ki Munom

Nikolić: „Postoji plan za rušenje vlasti u Republici Srpskoj“

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je informisan da postoji plan za rušenje vlasti u Republici Srpskoj kroz rušenje predsjednika RS Milorada Dodika. Nikolić je ocijenio da je riječ o personalizaciji problema kao svojevremeno u slučaju Slobodana Miloševića.

“U velikoj mjeri, nažalost, dešava se ono što je korišćeno u obračunu sa Srbijom u slučaju Slobodana Miloševića – personalizuje se problem pa se kaže – sve će biti dobro ako ode Dodik, a ništa neće da bude dobro”, rekao je predsjednik Nikolić u intervjuu za RTRS. Nikolić je rekao da je pažnja Srbije usmjerena na Republiku Srpsku bez ikakve želje da se svađaju sa onima koji “nisu taj entitet”.

Za pokušaje, kako je rekao, uništavanja Republike Srpske saznao je u razgovorima sa stranim diplomatama, upozorivši da je ugroženost RS velika. “Interes, sudbina i opstanak Republike Srpske moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira ko je na vlasti”, rekao je predsjednik Srbije. Nikolić je rekao da su mu diplomate otvoreno rekle da se nešto dešava i da postoji tendencija da se Republika Srpska stavi pred svršen čin – da prihvati apsolutno sve što joj se bude sugerisalo ili će njene nadležnosti i dalje biti smanjivane uz učešće Ustavnog suda BiH.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender