15. 05. 2021.
Suđenje Nemanji Iliću iz Bileće: Sjećam se tri metka

Suđenje Nemanji Iliću iz Bileće: Sjećam se tri metka

Suđenje Nemanji Iliću iz Bileće: Sjećam se tri metka

Trebinje – “Sjećam se tri metka koja su me pogodila, poslije toga sam pao i izgubio svijest.”

Ovo je juče u trebinjskom Okružnom sudu na suđenju Nemanji Iliću (32) iz Bileće, optuženom za teško ubistvo i pokušaj ubistva, izjavio Miloš Bajović (31). Njega je Ilić 14. jula ove godine teško ranio, a njegovog brata Marka Bajovića (29) ubio.

Bajović je ispričao kako je kobne večeri sa rođakom Branislavom Bajovićem došao u kafić “Okretaljka” da bi igrali pikado, nakon čega je pozvao brata Marka da dođe u pomenuti lokal.

– On je ubrzo stigao. Nakon toga u kafanu su ušli Nemanja Ilić i Milan Dučić, te su stali blizu nas za šank. Rekao sam konobarici da donese piće svima, ali je Ilić odbio. Nije mi bilo jasno zašto. Mahnuo mi je rukom da priđem i rekao mi da sam mu jednom kada sam radio kao konobar u Bileći naplatio piće više nego što je trebalo. Objasnio sam mu da su mi rekli da piće naplaćujem po toj cijeni, nakon čega se složio da nisam kriv i rukovao se sa mnom – ispričao je Bajović.

On je rekao i da se nakon što su Ilić i Dučić
otišli iz lokala nije moglo naslutiti da će se bilo šta tragično dogoditi.

– Moj brat Marko tokom noći nije uopšte komunicirao sa Ilićem, niti ga je poznavao. Sjećam se svega do trenutka kada sam pao pokošen mecima iz Ilićevog pištolja. Kasnije sam saznao da sam pogođen sa četiri metka, od kojih sam imao prostrelnu ranu kroz oba plućna krila. Slezena mi je izvađena, jetra je bila pogođena sa dva metka, pankreas mi je bio povrijeđen, kao i crijeva – rekao je Miloš Bajović.

Na prethodnom ročištu, 21. decembra, svjedočila je majka braće Bajović, Ruža Bajović, koja je tada pitala Ilića:

– Zašto si mi pucao u djecu kada ih nisi ni poznavao?

Iako se Ilić izjasnio da nije kriv, advokat optuženog Ilića Mira Vučinić je na ove iskaze dodala da odbrana i optuženi ne spore ubistvo, ali će dokazati da se događaj nije desio na način kako to optužba tvrdi.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 18. januar, kada će biti saslušana još četiri svjedoka.

Ilićev prijatelj Milan Dučić rekao je juče da je Bajoviće poznavao iz viđenja, te da ih zna kao dobre momke.

– Ilić me je odvezao kući i u putu nismo razgovarali o Bajovićima, niti o bilo čemu što se događalo te noći. Poslije nekog vremena na vrata mi je došla policija i tako sam saznao šta se dogodilo. Sa Bajovićima nisam bio u sukobu, niti sam ikada čuo nešto ružno o njima – ispričao je juče Dučić.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender