15. 05. 2021.

Akcija “Biser”: Uhapšeno četvoro Banjalučana

Uhapšeni su P.Z. (25) iz Laktaša, D.J. (23), M.B. (25) i D.T. (31) iz Banjaluke.

Tokom akcije, policija je na osnovu naredbe Okružnog suda, izvršila pretres stanova i drugih prostorija i pokretnih stvari na šest lokacija na području grada Banjaluke, koje koriste osumnjičena lica.

Prilikom pretresa, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima, a koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Oduzeto je i 17 mobilnih telefona, 11 SIM kartica, sedam nosača SIM kartica, računar i teleskopska palica.

U prethodnom periodu, tokom sprovođenja akcije “Biser”, oduzeto je ukupno 27,12 grama marihuane, 2,9 grama heroina, više medicinskih tableta koje su korišćene za povećavanje materije droga.

Tokom akcije “Biser”, saslušan je veći broj svjedoka i prikupljen je dovoljan broj dokaza koji upućuje na to da postoji osnovana sumnja da su navedena lica izvršila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga.

Nakon završene kriminalističke obrade, prema instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, uhapšeni su pušteni na slobodu, a protiv njih će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender