13. 05. 2021.
Autobusi vozili bez većih poteškoća

Autobusi vozili bez većih poteškoća

Autobusi vozili bez većih poteškoća

Na gradskim linijama autobuski saobraćaj se danas odvijao bez većih kašnjenja i poteškoća, tvrde u preduzećima zaduženim za prevoz putnika, dok pojedini vozači i putnici tvrde da stanje na terenu i nije baš takvo.

Dragan Ritan, direktor preduzeća “Žak turs”, kazao je da su autobusi danas neometano vozili sve gradske linije i da nije bilo problema u saobraćanju.

“U nedjelju smo imali manjih problema s nekim linijama, te smo saobraćali malim vozilima, međutim taj dan nije ni bilo mnogo putnika, tako da smo naišli na razumijevanje. U ponedjeljak je mnogo bolje stanje i gradski saobraćaj na našim linijama se odvija neometano”, kaže Ritan.

Draško Talijan, predsjednik Udruženja vozača i automehaničara gradskog i prigradskog prevoza putnika, smatra međutim da je stanje na putevima loše jer nisu očišćene sve saobraćajnice, ni stajališta.

“Pješaci se kreću po saobraćajnicama jer trotoari nisu očišćeni. Bilo je svega: i kvarova autobusa i zaostajanja, ali i manjih slijetanja”, kaže Talijan.

U preduzeću “Autoprevoz” ističu da su svi autobusi danas redovno saobraćali i da nije bilo kašnjenja na gradskim linijama.

“U nedjelju smo imali problema na linijama za Trn i Kuljane zbog neočišćenog puta, ali danas se stanje popravilo i autobusi su neometano vozili”, kazao je Dejan Mijić, izvršni direktor “Autoprevoza”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender