18. 05. 2021.

Čubrilović: Božić ispuniti ljubavlju prema bližnjima

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poželio je u božićnoj čestitki da ovaj hrišćanski praznik podari obilje radosti i blagostanja i da u svakoj porodici bude obilježen u miru i sreći, ispunjen ljubavlju prema bližnjima i prema svim ljudima dobre volje.

Čubrilović je istakao da radost Hristovog rođenja treba biti podijeljena sa svima, posebno sa braćom i sestrama na Kosovu i Metohiji, kojima je solidarnost najpotrebnija.

“Nastavićemo da pružamo podršku srpskom narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, uz zavjet da ne smijemo iznevjeriti hrišćanska načela savjesti i života, a to su istina, pravda i jednakost, koji i njima pripadaju u istoj mjeri kao i drugim evropskim narodima”, napomenuo je Čubrilović.

Čubrilović je praznik Hristovog rođenja – Božić čestitao NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, Svetom arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, administratoru Mitropolije dabrobosanske, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima, kao i svim građanima Republike Srpske i BiH pravoslavne vjeroispovijesti.

Predsjednik Narodne skupštine istakao je da duhovna snaga, simbolika i poruka Božića bude najiskrenija osjećanja koja podstiču na bliskost, solidarnost, toleranciju i međusobno razumijevanje, “što su i najviše vrijednosti koje su smisao postojanja, ponašanja i odnosa prema društvu”.

“Uzajamnom podrškom i razumijevanjem, kao i spremnošću da različitost prihvatimo kao prednost, u svojim životnim sredinama podstičemo optimizam i svijest da ličnim angažovanjem i radom doprinosimo napretku cijele naše zajednice”, naveo je Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske izrazio je nadu da će svima Božić donijeti duhovni mir i sve osnažiti za obavljanje dužnosti koje su im povjerene.

“Upućujem Vam izraze posebnog uvažavanja, srdačno Vam čestitajući Božić tradicionalnim pozdravom: Mir Božiji, Hristos se rodi!”, naglasio je Čubrilović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender