18. 05. 2021.
Vučić: Piloti nisu krivi, oni su heroji

Vučić: Piloti nisu krivi, oni su heroji

Vučić potvrdio da će prisustvovati proslavi Dana Srpske

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će 9. januara prisustvovati obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci i najavio da će se tom prilikom sastati sa ključnim političkim akterima u Srpskoj.

Vučić je naveo da veoma poštuje i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željku Cvijanović, kao i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića i zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića, koje može nazvati svojim prijateljima.

On je naglasio da nikada neće da se miješa u unutrašnjo-političke odnose u Republici Srpskoj, kao ni u odnose te vrste u Federaciji BiH.

“Moji prijatelji su, kako bih rekao i Dragan Čović i Vjekoslav Bevanda i Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić… Svi oni… Tako da nikakve želje i namere nemam, sem da sačuvam punu stabilnost i BiH i Republike Srpske i celog regiona”, rekao je Vučić novinarima nakon što se kao lider Srpske napredne stranke /SNS/ sastao sa liderom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem.

Vučić je podvukao da stabilnost regiona ostaje prioritet Srbije i da će o tome i drugim važnim pitanjima u Banjaluci za nekoliko dana razgovarati sa Dodikom, Ivanićem i ostalim.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender