15. 05. 2021.
Položeni vijenci povodom Dana Republike

Položeni vijenci povodom Dana Republike

Položeni vijenci povodom Dana Republike

Povodom Dana Republike Srpske, u Banjoj Luci su danas, 8. januara, položeni vijenci na spomenik palim borcima Vojske RS na groblju Sveti Pantelija, zatim na spomenik palim borcima NOR-a u centru grada, te na spomen kostrunicu i grobnicu 12 banjalučkih beba na Novom groblju.

Nakon polaganja vijenaca na spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske, predsjednik Republike Milorad Dodik je rekao da se Dan RS – 9. januar slavi kao dokaz njenog jačanja i opredjeljenja za njeno postojanje.  On je istakao da je u toku raspada bivše Jugoslavije bilo legitimno da srpski narod u BiH iskaže svoj politički stav i politički interes kroz odluku o formiranju Repubike Srpske.

– Drago mi je što u Republici vidim dobru atmosferu koja je potrebna da bi se obilježio važan dan u istoriji naroda Republike Srpske, koja je stvorena 9. januara 1992. godine odlukom političkih predstavnika srpskog naroda, a prije oružanih sukoba u BiH. Republika Srpska je u posljednje vrijeme prošla veoma težak period kontinuiranog osporavanja, ali i uz veliku ljubav naroda i njegovo opredjeljenje da očuva njene institucije i njenu snagu –  – naveo je Dodik.

Uz predsjednika Republike Srpske, vijence su položili i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, delegacija Vlade predvođena premijerom Željkom Cvijanović, Vijeća naroda RS, Parlamentarne skupštine BiH, Savjeta ministara BiH, Ministarstva odbrane i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, te delegacije boračkih organizacija.

U ime Grada Banja Luka, a u okviru delegacije Saveza opština i gradova RS, vijenac je položio gradonačelnik Slobodan Gavranović.

20160108_110143 20160108_110153

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender