14. 05. 2021.
Slijetanje na najopasnijem aerodromu (VIDEO)

Slijetanje na najopasnijem aerodromu (VIDEO)

U regionu niče čak osam novih aerodroma

Region će ove godine postati bogatiji za veći broj infrastrukturnih objekata u vazdušnom saobraćaju, čak osam aerodroma, pri čemu u tome ipak prednjači Hrvatska, piše hrvatski portal “Poslovni dnevnik”.

Do kraja godine će u rad biti pušten novi aerodrom Zagreb kapaciteta pet miliona putnika, što je investicija vredna više od 330 miliona evra.

Ove godine bi trebalo da počnu radovi i na aerodromu na Rabu. Iako se radi o realativno malom ostrvu u sjevernom Jadranu, najavljuje se da bi taj aerodrom trebalo da ima kapacitet od 200.000 putnika godišnje, što je na nivou aerodroma Rijeka. U aerodrom na Rabu planirano je da se uloži do 60 miliona evra.

Dok Hrvatska već ima primat u vazduhoplovnoj infrastrukturi sa ukupno devet operativnih aerodroma – sedam međunarodnih aerodroma, Aerodrom Brač i Vazdušno pristanište Mali Lošinj, region prilično zaostaje, ocjenjuje “Poslovni dnevnik”.

Slovenija ima dva ozbiljna uzletišta, BiH aerodrome u Sarajevu i Mostaru, a postoje uzletišta u Banjaluci i Tuzli, dok Srbija ima zapravo samo Beograd iako pokušava da revitalizuje i Niš.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender