15. 05. 2021.
Novi brojevi za plaćanje parkinga

Novi brojevi za plaćanje parkinga

Banja Luka dobija nove parkinge

Kako bi riješili problem nedostatka parking prostora, u ovoj godini planirana je izgradnja parkinga kod Univerzitetskog kliničkog centra RS, u Ulici 12 beba, u saradnji sa tom zdravstvenom ustanovom, na Paskulinoj ciglani, kod Zavod za rehabilitaciju “Miroslav Zotović”, kao i izgradnja parkinga kod Studentskog doma, potvrđeno je iz Gradske uprave.

U narednom periodu planirano je i uvođenje naplate parkiranja u Ravnogorskoj ulici, u Novoj varoši“, rekli su u Gradskoj upravi.

Iz mjesne zajednice Nova varoš ističu da će uvođenje naplate parkiranja mnogo pomoći mještanima ovog naselja, samim tim što će moći da kupe godišnju kartu, pa će tako obezbijedtiti sebi sigurno parking mjesto.

“Veliki problem u ovom naselju je taj što vozači koji rade u institucijama u blizini, zbog nedostatka parkinga na toj lokaciji, vozila parkiraju u Novoj varoši i time stanovnicima blokiraju parking prostor”, rekao je Manojla Zrnić, predsjednik Savjeta MZ.

lzgradnja novih parking prostora posebno će obradovati vozače.

“Svakim danom na ulicama je sve više automobila tako da je prostora za parkiranje sve manje, a i pojedine ulice postale su uske za kretanje vozila. Svakako su potrebni novi prakinzi kod bolnice na Paprikovcu i kod Studentskog doma, jer su to baš posjećene ustanove” kazao je Savo T. iz Banjaluke.

Rade Trivić, predsjednik Savjeta MZ Borik, istakao je da je u njihovom naselju u nekoliko ulica problem nedovoljan broj parking mjesta, odnosno ulice su prebukirane automobilima, te da bi i njima dobro došao novi parking.

Podsjećamo, od 1. januara u funkciji su novi brojevi za plaćanje parkinga SMS porukom. Tako za jedan sat parkiranja u prvoj zoni poruku treba poslati na broj 083 51 01, dok je za isto vrijeme parkiranja u drugoj zoni potrebno poslati poruku na broj 083 51 00. Za cjelodnevno parkiranje u prvoj zoni broj je 083 51 02, a u drugoj 083 51 03. Cijene parkiranja ostaju nepromijenjene.

Prihod od blokiranja 151.125 KM

Prihod od blokiranja nepropisno parkiranih vozila za 2015. godinu iznosio je 151.125 KM, dok je prihod od premještanja nepropisno parkiranih vozila iznosio 113.010 KM, rekli su u Gradskoj upravi.

Tokom 2015. godine “Pauk” služba imala je 2.121 intervenciju.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender