15. 05. 2021.
Nadal: Niko nikada nije igrao tenis kao Đoković!

Nadal: Niko nikada nije igrao tenis kao Đoković!

Nadal: Niko nikada nije igrao tenis kao Đoković!

Nakon ubjedljive pobjede Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom u finalu turnira u Kataru, Španac je rekao da njegov rival igra najbolji tenis koji je ikada vidio.

Đoković je, a ovo sad kaže statistika, ubacio 75 odsto prvih servisa, a onda osvojio 79 odsto tih poena. Kada bi servirao drugi put, osvajao je 73 odsto poena. Osvojio je – a ovo je istinski nevjerovatno – polovinu poena poslije Nadalovih prvih servisa.

Tokom čitavog turnira u Dohi, Đoković je na terenu provodio u prosjeku 77 minuta. Otprilike toliko vremena mu je trebalo i da savlada Rafaela Nadala, trenutno petog tenisera svijeta ali, sasvim izvjesno, jednog od najdominantnijih igrača u istoriji. A najdominantniji teniser u istoriji, po riječima samog Nadala, je…

„Niko nije igrao tenis kao sada Đoković”, rekao je veliki Đokovićev rival, koji sada ima jednu pobjedu manje u međusobnim duelima (23 naspram 24).

Đoković je igrao u finalima svakog turnira na kojem je učestvovao prošle godine. To je 16 turnira, od kojih je 12 osvojio. Njegov skor od sredine avgusta je 35 pobeda i dva poraza. Nije ga pobijedio niko ko se ne preziva Federer.

A, možda najimpozantnije od svega, ne postoji ni najmanja naznaka da bi Novak Đoković mogao da posustane. Nije isključeno da ćemo, onda, izjave slične Nadalovoj slušati još dosta puta u budućnosti…

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender