15. 05. 2021.
Banjaluka grad podstanara: Paprene cijene i za sobičke!

Banjaluka grad podstanara: Paprene cijene i za sobičke!

Banjaluka: Otklonjena većina kvarova na mreži, naselja dobila struju

Na dijelu distributivnog područja koje pokriva preduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka otklonjena je većina kvarova na srednjonaponskoj mreži nastalih usljed jakog vjetra koji je prouzrokovao prekide u snabdijevanju električnom energijom.

Najteže stanje je na području Banjaluke, gdje je zbog čupanja drveća i obrušavanja granja na električne stubove došlo do kidanja kablova na nekoliko dalekovoda, te je prouzrokovano pedesetak kvarova na niskonaponskoj mreži, saopšteno je iz preduzeća “Elektrokrajina” Banjaluka.

Sve ekipe “Elektrodistribicije” Banjaluka odmah su upućene na teren, pa je na mnogim lokalitetima pogođenim nevremenom uspostavljeno uredno snabdijevanje strujom.

Trenutno su bez napajanja električnom energijom kupci na dijelu dalekovodnih pravaca prema Rekavicama, Bukvaleku i Han Kolima, dok je najviše prijavljenih kvarova na niskonaponskoj mreži zabilježeno u naselju Lazarevo.

Na području opštine Čelinac bez napajanja električnom energijom je ostao dio dalekovodnog pravca prema naseljima Ukrina i Branešci, te prema DŽombama i Barakovcu, dok je na području opštine Kneževo bez napajanja još samo jedan vod za selo Imljani.

Tokom jučerašnjeg dana i noći došlo je do prekida u snabdijevanju strujom na značajnom dijelu distributivne mreže u opštinama Mrkonjić Grad, Šipovo, Ribnik, Prnjavor, Novi Grad, Krupa na Uni, Oštra Luka i Gradiška, ali su radnici lokalnih elektrodistribucija otklonili većinu kvarova.

Na području Mrkonjić Grada, Šipova i Ribnika danas su osposobljeni svi dalekovodni pravci, dok je u Prnjavoru bez napajanja još jedan dalekovod.

Na području “Elektrodistribucije” Novi Grad bez napajanja su još četiri trafo-područja u opštini Krupa na Uni u selu Bušević.

U Prijedoru su bez napajanja bila četiri dalekovodna prigradska pravca, ali su danas svi pušteni pod napon, dok ekipe rade na sanaciji oko 40 kvarova na niskonaponskoj mreži.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender